Voorbij in de media

Het Bouw Informatie Model (BIM)

BIM past bij de principes van bouwindustrialisatie en daarmee bij Voorbij Prefab. Onze woningcasco’s komen rechtstreeks uit het BIM-model van de opdrachtgever.

‘What you BIM is what you get’

BIMMEN is cruciaal voor de productie van onze woningcasco’s. Dorien Staal: “Onze gevleugelde uitspraak is: ‘What you BIM is what you get’. We verrijken het BIM-model van de opdrachtgever met productie-specifieke data. De robots worden aangestuurd door het BIM-Revitmodel.”
 

Slim en efficiënt bouwen

Met de tool BIM faciliteert de bouw het uitwisselen, verrijken en beheren van data, waaronder bouwprocessen, materialen en hun eigenschappen, technische handleidingen, certificaten en vergunningen. Elke betrokken partij krijgt dezelfde dynamische database aanreikt als werkinstrument. Voor, tijdens én na de bouw. Hierdoor kunnen we slim en efficiënt bouwen. 
 

5 voordelen van BIM

1.    De belangrijkste doelstelling van BIM is de bundeling van alle kennis en informatie in een uniek digitaal model. Alle betrokken partijen werken met dit model; zonder eigen plannen of tekeningen. Tijdwinst is het resultaat. BIMMEN bespaart ‘overtekenen’ en daarmee dubbel (of driedubbel) tekenwerk en extra controleslagen.
2.    U kunt efficiënt veranderingen doorvoeren. Verandert u de positie van het kozijn, dan worden automatisch ook bijvoorbeeld de lichtschakelaars verplaatst. Zo voorkomen we vroegtijdig mogelijke fouten door aanpassingen. 
3.    Met BIM is goed te berekenen hoeveel materialen nodig zijn.
4.    We kunnen nagaan of de juiste materialen, componenten en bouwmethodes worden gebruikt.   
5.    De betrokken partijen krijgen just-in-time een concreet beeld van de haalbaarheid van een project. Zo kunnen we met ons BIM-protocol een realistisch tijdschema produceren.