Woningbouw met onze CO2-arme casco's

Of het nu gaat om het verminderen van de CO2-uitstoot van bouwprocessen, het versnellen van de bouwtijd, of het aanbieden van betaalbare en hoogwaardige woningen, we hebben de afgelopen jaren herhaaldelijk aangetoond dat we dit met onze Groene Voorbij Casco's bereiken. Met de voortdurende inzet van onze medewerkers rondom het thema innovatie hebben we een nieuwe, duurzame standaard neergezet voor wat er mogelijk is in de hedendaagse woningbouw. 

Voor grondgebonden en gestapelde woningbouw. 

Waarom Voorbij Prefab

De klimaatcrisis verlangt toepassing van duurzame woningcasco’s. Onze stip op de horizon is het behalen van de klimmaatdoelen voor 2030 en 2050. De innovaties rondom dit thema van betonfabriek Voorbij Prefab, stralen af op uw project.

CO2-arm beton en minder wapening

Alle woningcasco’s uit onze fabriek bestaan uit groen beton. Dat wil zeggen: tijdens de productie is de CO2-footprint van het beton verminderd met 44 procent. Daarbij bevatten onze woningcasco’s 40 procent minder bewapening. Daar blijft het niet bij. We innoveren verder, met een verdere CO2-reductie van ons beton en een circulaire fabriek.

8 woningcasco’s in 8 uur

Per dag produceert Voorbij Prefab 8 woningcasco’s voor maximaal 4 woonlagen. Die hoge snelheid is mogelijk dankzij onze volledig gerobotiseerd en geautomatiseerde productieproces. Wij werken met onze 40 gemotiveerde medewerkers in twee-ploegendiensten van 6.00 tot 23.00 uur, desnoods in het weekend.

Planning met BIM

Uw BIM-model is de basis van onze werkprocessen. Aan uw BIM-model koppelen we onze fabrieksprocessen met de software Revit. Met Revit stellen wij onder meer een offerte op, maken we een planning, bestellen we de benodigde grondstoffen én sturen we onze robots aan. 

Ons gerobotiseerde en geautomatiseerde productieproces

Korte doorlooptijd

Voorbij Prefab produceert just-in-time. We plannen al het werk, maar blijven flexibel. Dat wil zeggen: de definitieve datum van oplevering kunt u uitstellen tot enkele weken voor productie. Met name voor woningcorporaties is dat een uitkomst, is onze ervaring. De bouw loopt immers vaak vertragingen op: zo’n 80 procent van de bouwprojecten verschuift. Dat is niet verwonderlijk: bouwen is complex en afhankelijk van een samenspel van (externe) factoren. 
 

Onze betonfabriek maakt deel uit van de TBI-holding. Hierdoor in Voorbij Prefab mede instaat om in te zetten op innovaties, waaronder groen beton. Daarnaast kunnen wij voor uw project samenwerken met collega-partners, gespecialiseerd in andere bouwaspecten dan prefab betonproductie.

Meer over TBI-Holding

Glad afgewerkte wanden

Door de strakke afwerking van onze woningcasco’s bespaart u op een intensieve nabehandeling van stucwerk. 
 

Tot op de millimeter maatvast

Vanuit uw BIM-model en daarna onze Revit-software, bepalen onze robots tot op de millimeter nauwkeurig de besparingen van bijvoorbeeld een kozijn of lichtschakelaar. In 6 minuten tijd bouwen we een mal op. Elk element is uniek. Maatvaste casco’s maken montage en afwerking eenvoudig. Daarbij maakt u geen (faal)kosten achteraf met het passend maken van bouwonderdelen.
 

Uw voordeel

Wij denken graag met u mee over uw projectplanning. Ons BIM-protocol kan daarbij helpen. Met ons protocol houdt u overzicht en controle over uw project. Dit komt in tijd en prijs ten goede aan uw en onze organisatie.

Montage op de bouwplaats

De montage van uw woningcasco’s kan worden verzorgd door Croonwolter & Dros, collega-bedrijf en partner van TBI-holdings. Onze opgeleide chauffeurs transporteren de woningcasco’s naar uw bouwplaats. Voor het transport beschikt Voorbij Prefab dan ook over speciaal uitgeruste vrachtwagens en tevens vanzelfsprekend de benodigde transportvergunningen. 
 

Vloerproductie

Voorbij Prefab werkt graag samen met de door u gekozen vloerenleverancier in beton. Samen met uw leverancier stemmen wij de planning af.
 

Zonder of met isolatie

U kunt kiezen voor een cascowanden zonder of mét harde isolatie. De meeste opdrachtgevers kiezen voor al in de fabriek geïsoleerde casco’s. 
•    Door gerobotiseerde toepassing van isolatiemateriaal gaat hier minder van verloren in vergelijking met handmatige isolatie 
•    U verkort de bouwtijd op uw project
•    U hoeft geen beroep te doen op (de schaarse groep) vakmensen in isolatie
•    Reeds geïsoleerde casco’s beperken vervoersbewegingen op de bouwplaats.
 

Kwaliteitslabels

Voorbij Prefab voldoet aan de benodigde kwalificaties. Als vanzelfsprekend baseert Voorbij Prefab haar planning en processen op bijvoorbeeld ISO 9001. Sinds 2021 is ons groene beton met een productkaart opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD). Hiermee voldoet u aan eisen voor bepaalde tenders.

Prijsopgave

Vanuit uw BIM-model maken we snel een offerte op maat voor uw project. Uw BIM-model kunt u - met uw aanvraag - eenvoudig downloaden via de kosteloze down-en uploaddienst WeTransfer.com. Lees meer over een aanvraag en onze werkwijze met BIM.
•    Upload uw BIM-model via de kosteloze down-en uploaddienst Wetransfer 
•    Vraag daarna vrijblijvend een prijsopgave aan via info@voorbijprefab.nl. 

Kostenbesparende oplossingen

•    U investeert in woningcasco’s met een levensduur van minimaal veertig jaar.
•    Als opdrachtgever kunt u rekenen op een lage inkoopprijs. Dit is mede mogelijk omdat Voorbij Prefab door een beperkte afname van (toe)leveranciers nauwelijks te maken heeft met stapeling in marges. 
•    Voorbij Prefab beschikt over een eigen opslagplaats, bij eventuele vertraging zijn geen kosten aan de tijdelijke opslag van de casco’s verbonden. 
•    Voorbij Prefab voert intensief milieumanagement, waardoor we besparen op bepaalde kosten. Uw en onze organisatie trekken daar voordeel uit.