Woningbouw

In 2015 onderging de carrousel van Voorbij Prefab een metamorfose. De keuze werd gemaakt om de carrousel 100% op woningbouw in te richten en daarbij grotendeels te automatiseren en robotiseren.

Door van arbeidsintensief naar kapitaalintensief te gaan, focus aan te brengen in de product-markt combinatie, de juiste mindset bij medewerkers te creëren en goede partners te vinden, groeide Voorbij Prefab uit tot een moderne prefabbeton fabriek.

Sinds 2021 hebben we ook een grote stap gezet in duurzaamheid door alle wanden te produceren met CO2-arm beton. Met Het Groene Voorbij Casco besparen we tot 44% CO2.

Zie onze brochure voor meer informatie over Het Groene Casco van Voorbij.

Waarom Voorbij Prefab?

  • Ontzorgen & montage: Samen met onze partner die de montage doet, plaatsen we het gehele casco. We ontzorgen daarin de bouwer volledig! We produceren zelf geen vloeren en dus heeft u de vrijheid om zelf uw eigen vloerenleverancier te kiezen. We werken graag samen met uw partners, ieder zijn expertise, samen sterker! 
  • BIM: Wij produceren rechtstreeks uit de modellen van de bouwer (na een verrijking met productie-specifieke data). Voordeel is dat er een heel efficiënt traject kan worden ingericht waar alle ketenpartners besparen op engineeringskosten (en faalkosten!). Alle controleslagen over en weer worden overbodig, we werken vanuit één BIM model.
  • Korte doorlooptijden: Wij produceren just-in-time en hebben de definitieve data pas enkele weken voor levering nodig.

  • Maatvastheid: Onze mallen worden gemaakt door de robot en zijn op de mm maatvast. Dit maakt montage en afwerking eenvoudig en een belangrijk onderscheidend vermogen.
  • Gladde wanden: Het afwerkingsniveau is hoog van onze wanden, de nabehandeling (bijvoorbeeld het stucwerk) wordt daardoor sterk gereduceerd.
  • Isolatie: Onze wanden kunnen in de fabriek worden voorzien van harde isolatie, die direct op het natte beton worden aangebracht. De robot snijdt de isolatie met uiterste precisie en met zo klein mogelijk snijverlies om zo min mogelijk afval te creëren. Geïsoleerde wanden vanuit de fabriek verkorten de bouwtijd.
  • CO2-arm beton: Een primeur, wij hebben een CO2-arm beton ontwikkeld met veel lagere CO2 footprint, tot maar liefst 44% reductie. Het Groene Voorbij Casco noemen we dat!  We hebben Het Groene Voorbij Casco vastgelegd in de NMD met een geverifieerde EPD.
  • Toepassen secundaire materialen: Voorbij Prefab past in elk casco 50% betongranulaat toe. Om te besparen op grondstoffen en transport afstand.

Nieuwsgierig naar een prijsopgave voor uw referentieproject? Vraag een vrijblijvende offerte aan! Ons mailadres is info@voorbijprefab.nl

Upload uw BIM model via WeTransfer