Woningbouw met onze CO2-arme casco's

Of het nu gaat om het verminderen van de CO2-uitstoot van bouwprocessen, het versnellen van de bouwtijd, of het aanbieden van betaalbare en hoogwaardige woningen, we hebben de afgelopen jaren herhaaldelijk aangetoond dat we dit met onze Groene Voorbij Casco's bereiken. Met de voortdurende inzet van onze medewerkers rondom het thema innovatie hebben we een nieuwe, duurzame standaard neergezet voor wat er mogelijk is in de hedendaagse woningbouw. 

Voor grondgebonden en gestapelde woningbouw. 

Remy van Zanten, directeur Wonen Heembouw, en Dorien Staal, directeur Voorbij Prefab ondertekenen de raamovereenkomst

Een geautomatiseerd proces

Wij werken vanuit BIM (Revit), dat is onze bron. Vanuit daar worden onze robots aangestuurd. De gevleugelde uitspraak bij Voorbij is 'What you BIM, is what you get'. Wij werken vanuit het model van de bouwer en verrijken dat. We tekenen niet over, we doen niet allerlei controleslagen over en weer. We streven naar efficientie bij zowel het bedrijfsbureau van de bouwer, als van onszelf. Ook onze calculaties worden gemaakt op basis van BIM, de hoeveelheden uit het BIM model vindt u dan ook 1 op 1 terug op uw offerte. Transparantie en geen verrassingen! 

Samenwerken als partners

Altijd willen verbeteren en innoveren, dat zit in onze genen. Daarom werken we zo graag in partnerships, ook met onze opdrachtgevers. Vaste projectteams bij de bouwer en bij ons, daar streven we naar. We vinden elkaar geruisloos, vanaf het voortraject, de calculatie, werkvoorbereiding tot aan de uitvoering. Het sluiten van een raamoverkomst doen we dan ook graag, goede afspraken zijn de basis voor een langjarige succesvolle samenwerking!

Onze robots werken de hele dag 

Vanuit onze hypermoderne gerobotiseerde fabriek maken wij prefab casco’s voor grondgebonden woningbouw met een opvallend hoog kwaliteitsniveau, tot op de millimeter nauwkeurig en met een strakke afwerking. Hoe wij dat doen? Door het beste van mens en machine met elkaar combineren. Waar een robot het werk kan doen, doet de robot dat. Waar vakmanschap en menskracht vereist is, staat een bevlogen medewerker. Per dag produceren we acht casco's, dat doen we in twee shifts. De robot draait van vroeg in de ochtend tot middennacht.

Kunnen we iets voor uw woningbouwproject betekenen?

Neem contact op

De isolatierobot, geen afval! 

Sinds de zomer van 2021 beschikt Voorbij Prefab over een isolatierobot. Daarmee is isoleren op de bouwplaats verleden tijd. Wij brengen de PIR isolatie (100 mm) namelijk aan direct na het storten van het beton. Middels pluggen verankeren we de isolatie aan het beton. De robot gebruikt de BIM data, en onze software berekent hoe het materiaal optimaal te gebruiken. We realiseren momenteel een gemiddeld gebruik van 96% van de isolatieplaat. Het restafval gebruiken we zoveel mogelijk op andere plekken in de fabriek waardoor we bijdragen aan onze ambitie om geen afval te hebben. 

Altijd een groen casco 

Wereldwijd staat de betonsector in de top 3 van vervuilende industrieën. Gezien de klimaatcrisis, betekent dit voor de betonsector een enorme uitdaging. Betonfabriek Voorbij Prefab pakt die handschoen op. In samenwerking met de betonspecialisten van ingenieursbureau ABT hebben wij CO2-arme betonmengsels ontwikkeld voor gebruik in onze prefab fabriek. Met deze mengsels is het mogelijk om gemiddeld 44% CO2 te besparen met dezelfde productiecapaciteit en prijs in vergelijking met traditionele betonmengsels.

Geen muur van patenten

Wij hebben ons actief verbonden aan de afspraken in het Betonakkoord en de vele andere verduurzamingsinitiatieven binnen de sector. Daarbij hebben wij ervoor gekozen om geen patenten aan te vragen voor betoninnovaties die leiden tot CO2-reductie. Andere bedrijven in de sector mogen ons benaderen en wij delen onze kennis en ervaring op het gebied van CO2-arm beton op de voorwaarde om samen te werken. Daardoor realiseren we sneller onze ambitie om CO2-neutraal beton te maken.