Onze historie

In 1935 richtte Cor Voorbij het familiebedrijf Voorbij’s Beton op. Het bedrijf was gevestigd in Wilnis en hield zich bezig met vlechtwerkzaamheden. Een aantal jaren later ging Voorbij’s Beton zich naast het vlechtwerk ook met heiwerk bezig houden. Vanaf 1958 werden de heiwerkzaamheden uitgebreid met de productie van gewapende betonpalen. Het bedrijf was in ruim 50 jaar zover gegroeid dat besloten werd om van Voorbij’s Beton de Voorbij Groep te maken. Deze groep bestond uit gespecialiseerde afdelingen waaronder Voorbij Prefab Beton.

Voorbij Prefab Beton begon met de productie van voorgespannen heipalen en prefab wanden. In 1996 werd de Voorbij Groep ingelijfd door TBI Holdings, één van de grootste vastgoed-, bouw- en techniekondernemingen van Nederland. Door deze overname kregen de onderdelen van de Voorbij Groep een sterkere marktpositie, maar de sfeer en gemoedelijkheid van een familiebedrijf bleef bestaan. Nadat de fabriek in 2004 was verhuisd naar zijn huidige locatie in het Westelijk Havengebied werd de Voorbij Groep opgesplitst. De opsplitsing in Voorbij Prefab Beton, Voorbij Funderingstechtniek en Voorbij Betonsystemen was noodzakelijk voor een efficiënt management, de samenwerking tussen de bedrijven is gebleven.

Tijdlijn

1935: Oprichting Voorbij’s Beton door Cor Voorbij, Voorbij's Beton houdt zich bezig met het vervaardigen en aanbrengen van wapeningsnetten en kleine betonwerkjes.

1940: Start met heiwerk houten palen met ‘Oud Hollandse heistelling’.

1958: Start van de productie van traditioneel gewapende betonpalen op de veldfabriek aan de Johan Huizingalaan te Amsterdam.

1968: Verhuizing van de betonfabriek naar de Zuider IJdijk in Amsterdam.

1979: Tweede generatie familie Voorbij in het management.

1988: Voorbij’s Beton wordt Voorbij Groep.
Start van de productie van voorgespannen heipalen in het langebank systeem en van prefab wanden in de carrousel.

1996: De Voorbij Groep wordt onderdeel van TBI Holdings. Door deze overname kregen de onderdelen van de Voorbij Groep een sterkere marktpositie, waaronder Voorbij Prefab Beton.

2004: Verhuizing van de Voorbij Groep naar een nieuw hoofdkantoor in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

2008: Opsplitsing van de Voorbij Groep. Efficiënt management en de verschillen tussen het procesgestuurde Prefab Beton en het projectgestuurde Voorbij Funderingstechniek en Betonsystemen zijn redenen voor een andere organisatievorm binnen de Voorbij Groep. De Voorbij bedrijven blijven gevestigd op dezelfde locatie en werken samen daar waar het mogelijk is.

2011: Voorbij Prefab Beton wordt, als zelfstandig bedrijf, onderdeel van de TBI Infra groep. In deze groep worden de krachten gebundeld met Voorbij Funderingstechniek, Voorbij Beton Systemen, Voorbij Spantechniek en Mobilis.

2014: Voorbij Betonsystemen en Voorbij Prefab Beton fuseren.

2015: De fabriek wordt in de bouwvak omgebouwd tot een hightech gerobotiseerde en geautomatiseerde fabriek. Een complete metamorfose. Sindsdien ligt de focus in de carrousel puur op  grondgebonden woningen. De industriehal blijft gefocust op specials. We verschuiven van TBI Infra naar Bouw. Onze naam is voortaan Voorbij Prefab, omdat we vanaf dit moment veel meer bieden dan alleen de wanden: wij bieden totaal concepten voor woningbouw, bijv. inclusief montage.

2020: Voorbij Prefab behaalt een enorme stap in CO2-reductie van beton en neemt de rol van koploper in de markt op zich. Zonder patenten aan te vragen. Wij delen onze kennis graag met andere spelers in de betonsector, op basis van wederzijds kennis delen en zo versnellen. Dat blijkt een behoorlijke steen in de vijver.  

2021: Alle casco's voor grondgebonden woningbouw worden voortaan zonder meerprijs in het CO2-arme beton uitgeleverd. 

2023: Bouw nieuwe hal voor de productie & assemblage van Alfen's betreedbare transformatorstations