Innovatie

Innovatie is een belangrijke pijler binnen onze bedrijfsvoering. De afdeling Research & Development (R&D) opereert als een zelfstandige afdeling om zo objectief mogelijk naar de producten en materialen te kunnen kijken. R&D is constant bezig met het zoeken naar nieuwe toepassingen en verbeteringen voor producten en materialen. Hierdoor kunnen we u niet alleen standaard producten, maar ook nieuwe productiemethoden aanbieden. De toepasbaarheid van nieuwe ontwikkelingen worden vanzelfsprekend eerst grondig getoetst. Een voorbeeld van zo’n innovatief product is de Fire Fighting Layer®.

Expertise

De expertise op het gebied van beton binnen ons bedrijf is zeer groot. De afdeling Research & Development (R&D) houdt zich dagelijks bezig met de kwaliteit van onze producten en met het ontwikkelen van nieuwe soorten beton. Ook externe bedrijven weten ons te vinden. Het team van R&D bestaat uit een kwaliteitsdienst, een betontechnoloog en een laborant. De kwaliteitsdienst voert diverse productcontroles uit. Deze controles varieren van visuele controles tot en met het vaststellen van maatafwijkingen, technische specificaties en/of toleranties. De betontechnoloog ontwikkelt nieuwe betonsoorten, samenstellingen en onderzoekt welke grondstoffen geschikt zijn voor bepaalde doeleinden. Vervolgens voert de laborant de daadwerkelijke testen uit. Tijdens deze testen worden de eigenschappen van de gebruikte materialen en van de uiteindelijke producten gemeten. Ook de druksterkte en de trekkrachten worden meegenomen in de testen.

Partnership

Een belangrijke voorwaarde voor innovatie is partnership.
Wil je je kennis vergroten dan heb je elkaar nodig. Dit geldt ook voor de ontwikkeling van nieuwe producten en/of het gebruik van nieuwe materialen. Voorbij Prefab heeft goede relaties met de zusterondernemingen binnen het TBI concern, maar ook daarbuiten onderhouden we langdurige klantrelaties. Samen kom je tot nieuwe inzichten, oplossingen, ideeën en uiteindelijk tot innovatieve producten.