Bouw nieuwe hal gestart

09 sep 2022

Donderdag 8 september 2022 is de bouw van de nieuwe productiehal en kraanbaan van Voorbij Prefab en partner Alfen officieel gestart, op het terrein van Voorbij Prefab in Amsterdam. 
Als specialist in energieoplossingen voor de toekomst ontwerpt, ontwikkelt en produceert Alfen transformatorstations, energieopslagsystemen, laadstations voor elektrische auto's en diverse andere producten en diensten. Het bedrijf helpt haar klanten in heel Europa bij hun elektriciteitsuitdagingen in de energietransitie om daarmee hun klimaatdoelstellingen te bereiken.

Als partner van Alfen leveren wij duurzame betonproducten voor haar transformatorstations en laadpalen. Om een breder scala aan producten voor Alfen te kunnen produceren en aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, is opschaling van de productiecapaciteit hard nodig. Met de realisatie van de nieuwe productiehal en bijbehorend tasveld, beschikken we straks over 3.000 m2 extra productieruimte. De bouw zal rond de zomer van 2023 gereed zijn. De locatie biedt werkgelegenheid aan 10 medewerkers.

Duurzaamheid staat zowel bij Alfen als bij Voorbij Prefab hoog in het vaandel. Zo hebben wij vorig jaar het gouden CSC-keurmerk voor duurzaam beton ontvangen. Bij de realisatie van deze hal, hebben wij gekozen voor een duurzame oplossing met zo min mogelijk CO2-uitstoot. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van ons CO2-arme beton en het plaatsen van zonnepanelen op de productiehal.